“Ruimte” configurator

9 november – In opdracht van een van onze klanten, Atoms2Bits, hebben wij het afgelopen jaar een virtuele supermarkt op een VR bril ontwikkeld. Om te komen tot deze supermarkt hebben wij een configurator ontwikkeld waarmee de gebruiker een supermarkt zelf kan ontwerpen en kan vullen met schappen, producten, kassa’s en reclamemateriaal. Atoms2Bits heeft een onderzoeksmethode ontwikkeld waarmee het gedrag van consumenten gemeten kan worden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een eye-tracker in de VR bril.

Deze configurator kan echter ook gebruikt worden om andere omgevingen/ruimtes te ontwerpen en in te richten. Hierbij kan gedacht worden aan kantoren, winkels, gebouwen e.d. Door de database te vervangen door een andere database met bijvoorbeeld buro’s, kasten, flipovers of andere producten zoals speelgoed, kleding etc. kan deze zelf ontworpen ruimte ook ingericht worden.

Wij hebben onlangs een overeenkomst met Atoms2Bits afgesloten waardoor wij deze tool in een aantal branches kunnen gaan implementeren. Indien nodig kan het onderzoek uitgevoerd worden om de ervaring van mensen te meten in deze ruimtes/omgevingen, dit onderzoek wordt dan uitgevoerd door Atoms2Bits BV. Dit maakt deze tool geschikt voor alle bedrijven die zich bezighouden met ruimtelijk ontwerp van bestaande en nieuwe omgevingen. Denk hierbij aan architecten, projectontwikkelaars, aannemers etc.