Twee kerstbomen in Breda staan in de sneeuw

19 december – Op de glitterrotonde aan het Van Coothplein en de nieuwe rotonde bij de Wilhelminastraat worden zaterdag de eerste Bredase “augmented reality” kerstbomen geplaatst.

Het idee om de rotondes in kerstsfeer te hullen, is ontstaan bij de lancering van City of Imagineers in Moti op 9 december. Verbeelding speelt een belangrijke rol in de beleving van de stad. Drie ondernemers hebben gelijk actie ondernomen met het plaatsen van twee maagdelijke digitale kerstbomen. Iedereen kan de kerstboom zelf aankleden met kerstballen, kadootjes en het zelfs laten sneeuwen. Als klap op de vuurpijl kan men bij de onzichtbare kerstboom gaan staan en daar een foto van laten maken wat tot hilarische taferelen kan leiden. De leukste, gekste, meest aparte foto die op de speciale facebook pagina kan worden geplaatst maakt ook nog eens kans op leuke prijzen die beschikbaar zijn gesteld door ondernemers van het winkelgebied OranjeZuid, het winkelgebied dat vanaf het Van Coothplein, via de Nieuwe Ginnekenstraat, Wilhelminastraat tot en met een deel van de Ginnekenweg loopt.

De actie is een initiatief van Jacco Heijkoop van De Sinjoor, Hans Nouwens van Smart Data City en Frank Zijlmans van Atlantis Games. De actie loopt tot en met 6 januari 12.00 uur ’s middags dan worden de winnaars bekend gemaakt. Meer informatie is te vinden op www.facebook.com/oranjezuid. De gratis app (Oranje Zuid Kerstboom) is te downloaden uit de Google Play store

 

Screenshot_2014-12-19-09-38-57       Screenshot_2014-12-19-11-15-12          screenshot1