Game Garden: Een broedplaats voor jong gametalent

4 maart – Breda Vandaag interviewde ons op de opening van het gebouw van Dutch Game Garden. De eer aan Aldofo Roman die goed de meerwaarde beschrijft van Atlantis Games. Adolfo Roman

NHTV en Dutch Game Garden hebben dinsdagmiddag een nieuwe creatieve broedplaats geopend voor startende gamedevelopers. Het is daarmee de eerste incubator van Game Garden in zuid-Nederland.

Atlantis Games
Adolfo Roman van Atlantis Games laat triomfantelijk de nieuwe werkplek zien van zijn bedrijf. Het is een ruim opgezette kamer waar veel licht binnenvalt door de grote ramen. Het werken vanuit de incubator heeft echter meer voordelen dan dat. Vooral de interactie met studenten ziet Roman als een meerwaarde. “Studenten komen soms met verrassende oplossingen voor problemen. De 3d-bril geeft bijvoorbeeld veel mensen een misselijk gevoel. Een student bedacht toen een ingame venster, waardoor dit minder werd.”

Terwijl Roman de bril showt, vertelt zijn collega Peter van Dranen dat de 3d-bril meer is dan alleen een gadget. “We zijn momenteel bijvoorbeeld bezig met een virtuele supermarkt waarbij we testopstellingen onderzoeken. Waarom lopen klanten het ene rek voorbij en het andere niet?”

Basecamp
In de gemeenschappelijk ruimte drinken Bop Mommers en Maaike Ross van Bascamp, bekend van de game Karmaflow, een drankje. Ze zijn gekomen om het werk van hun collega’s te bekijken. “Alhoewel we hebben momenteel geen permanente werkplek”, merkt een van hen op. Mommers en Ross denken dat een incubator wel iets extra’s biedt voor een gamedeveloper. “Je hebt dan natuurlijk veel gelijkgestemden om je heen.”

Breda
Wethouder Bob Bergkamp vindt dat incubator goed bij Breda past. “De game-industrie zit in de haarvaten van de stad.” Bergkamp ziet vooral veel groei in de gamemarkt die zich richt op defensie, de medische wereld en onderwijs. Ook gedeputeerde Bert Pauli vindt dat Breda een goede naam heeft op het gebied van gaming. Hij hoopt dat met de komst van de incubator minder jonge afgestudeerden de stad verlaten. Even later verwijst hij in zijn speech naar de TU in Delft waar elk jaar 400 kleine onderneminkjes worden opgericht. “Ik hoop dat jullie producten maken die de wereld iets beter maken”, geeft Pauli de jonge gamemakers mee.

Game Garden
Directeur Jan-Pieter van Seventer van Game Garden benadrukt in zijn toespraak het belang van internationaal opereren. Om die reden wil hij de nabije toekomst meer gaan samenwerken met de economische opleidingen. “Want daar draait het om bij Game Garden, samenwerken.”

Even later is het tijd om de broedplaats officieel te openen door middel van de Game Garden Game en moeten Pauli en Bergkamp samenwerken. Het duo moet in een virtueel kantoor twee sleutels naar een deur brengen. En hoewel het een van de makkelijkste games ooit is kost het de beide heren nog behoorlijk wat tijd om het level uit te spelen. “Ik ben meer van het kaarten”, verklaart Bergkamp even daarvoor nog. Gelukkig is de Game Garden morgen weer het terrein van de gamedevelopers.

Voor het originele artikel klik hier Hier