Atlantis Games op de Dutch Design Week

21 oktober – Atlantis Games BV is samen met de Academy for Digital Entertainment van de NHTV Internationale Hogeschool Breda aanwezig op de Enversed Realities Expo in het Veemgebouw op Strijp. Hier presenteren we een aantal projecten gericht op Virtual Reality Design en VR toepassingen. De expo gaat over nieuwe opkomende technologieën die een grote impact zullen hebben op de maatschappij en het bedrijfsleven, maar die qua ontwikkeling nog in de beginfase zitten. Tijdens deze expo kan het publiek 26 uiteenlopende Virtual Reality toepassingen zelf ervaren en testen.

Atlantis Games verzorgt hier de CycleSPACES experience. Fiets op een echte fiets door een virtuele stad om zo de verschillende fietspaden van de toekomst te testen. Breda gaat haar burgers hiermee laten ervaren hoe dit nieuwe fietspad er uit gaat zien. Dit project is door Atlantis Games ontwikkeld in opdracht van de Academie van Stedebouw, Logistiek en Mobiliteit van de NHTV.

Verder staat de NHTV op de expo met verschillende projecten waaronder: Green Bubbles Dive (een virtuele onderwaterwereld), Descend (ervaring bij een huiveringwekkende afdaling),   Virtual Museum (een virtuele Japanse expositie) en Xstnce ( een 360 graden film en een virtuele public speech training).

De Enversed Realities expo is tevens de opening van de eerste fase van een VR Center waarbij bedrijven en particulieren wisselende VR experiences kunnen beleven.